Vill du börja leva mer hälsosamt men inte vet hur du ska börja? Du behöver kanske gå ner i vikt eller få en bättre allmänkondition men har sjukdomar eller åkommor som sätter stopp för en löprunda eller andra rörelser? Det finns faktiskt motion och träning för så gott som alla, oavsett fysiska hinder. Idag mer än någonsin har allt fler människor ett allt mer stillasittande liv, och våra kroppar är inte gjorda för att sitta stilla och vräka i oss för mycket mat, kalorier och energi.

Nyttan av att motionera

Motion eller träning har en mängd olika positiva effekter på människan. Det kan hjälpa dig få en bättre allmänkondition, gå ner i vikt eller bygga muskler, motverka magbesvär, sömnproblem och samtidigt ge tid och möjlighet för att stressa ner och återhämta dig från vardagen. Motion som verkligen får upp pulsen en stund varje dag hjälper dig även att tänka klarare och komma ihåg saker bättre då det frigörs en mängd olika ämnen i kroppen som verkar på olika sätt. Motion har en bevisad effekt på att minska ångest och stress och ge dig lite mer harmoni.

Sömnproblem är något som väldigt många lider av idag, och många äter olika typer av sömntabletter. Motion gör dig trött och gladare, och ger dig både bra energi till att bli piggare men också bra trötthet som hjälper dig slappna av och sova. En del sömnproblem skulle kunna minskas och kräva mindre medicinering med hjälp av bra och regelbunden motion.

Genom att du rör på dig förbränner du energi och ökar kroppens ämnesomsättning på ett bra sätt. Du bygger upp hela din kropp, underhåller den och ser till att du är bättre rustad för slitage och skador, samt minskar risken för att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar, benskörhet och kan också sänka ditt kolesterolvärde.